2018 évi események

Smidéliusz Zoltán evangelizációs sorozata 2018. március 4-6.

Smidéliusz Zoltán ny. püspök-helyettes, esperes Úr, három esti alkalom keretében hirdette az Úr igéjét BÖJTI ÚTON címmel a 118. zsoltáron keresztül, kiegészítve Péter és Pál apostolok leveleiben írtakkal. Három este, három szó: szorongattatás, szabadítás, sarokkő szeretet, amely összefoglalja az Atyai házhoz való visszatérés, a megtérés útját. Az evangelizáció záró szavai is ezt erősítik, és egyértelműsítik: "Előretérés, visszatérés, megtérés csak Krisztusban, csak a Lélek által van a mi mennyei Atyánkhoz."

Bővebben…

Konfirmáció 2018. április 8.

EVANGÉLIKUS KERESZTYÉN A NEVEM, EZT A NEVET BÜSZKÉN VISELEM! A 2018. év konfirmandusai: Balogh Erik, Burján Barnabás, Burján Bálint, Hofbauer Anna, Szitás Ramóna, Szitás Tamara, Tóth Emília, Varga Martin. A konfirmáció ünnepi istentisztelet hangfelvétele meghallgatható a hangtárban.

Bővebben…

Sümegi kirándulás 2018. október 13.

A kirándulás keretében először az ihászi 48-as emlékművet látogattuk meg, főhajtással és koszorú elhelyezésével emlékezve meg az itt lezajlott csata hőseiről. Tovább utazva Pápára értünk. Itt először az evangélikus templomot néztük meg, ahol Polgárdi Sándor lelkész, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese egy rövid áhítatot tartott számunkra. majd utána a Lutheránus látogatóközpontban vetített képes előadásban ismertette Pápa város nevezetességeit, emlékhelyeit, szülötteit, büszkeségeit. A következő és egyben végállomásunk Sümeg. Az Afrikárium kiállításának megtekintése után a, sümegi vár "meghódítása" következett, melynek kiállítását szabad programban tekintettük meg. Majd a nap befejezéseként a rendezvény csarnokban lovagi játékok mozgalmas előadásában gyönyörködhettünk. Késő este egy szép és jó hangulatú kirándulás emlékével tértünk haza.

Bővebben…

Krakkói kirándulás 2018. október 25-28.

2018. október 25-én 35 fős csoport indult el gyülekezetünkből, hogy út közben a 3 fős Hántai evangélikusokkal, és Miskolcon Baksa Laci szervezővel és Sándor Frigyes lelkésszel kiegészülve négy napos kirándulást tegyünk. Az első nap úti célja először Vizsoly, a Károlyi biblia 1590 évi kinyomtatásának helyszíne, majd utána a Miskolc-Diósgyőri vár. Innen tettünk még egy látogatást a Miskolc-Belvárosi evangélikus templomba, ahol egy esti áhítattal fejeződött be a nap. A második nap már Krakkóról szólt. A kora délutáni megérkezésünktől a lengyel királyság egykori fővárosának Óvárosi látnivalóit csodálhattuk meg. A harmadik nap fő látnivalója a Wawel volt: a lengyel identitás jelképe, a lengyel történelem szerves része, a világ egyik legértékesebb műemlék együttese. Született lengyel idegenvezetőink tökéletes magyarsággal vezettek végig bennünket a királyi palota csodás termein, a székesegyház gazdagon díszített templomában, a harangtorony zegzugában. Délután még kis panoráma autókkal jártuk be az egykori zsidónegyedet. Barangolásunknak késő délután az eső vetett véget, de így is gazdagon zártuk napunkat. És végül a negyedik napon hazafelé jövet Zakopanéban tettünk egy pár órás kirándulást. Itt is volt lehetőség ajándéktárgyakat venni, de pisztrángot is ettünk, sajtokat, csokoládékat vásároltunk, és a csoport egy része a Gubalowkára is feljutott. Késő estére élményekben gazdagon, és a napi áhítatok és igemagyarázatok révén lélekben is megerősödve tértünk haza. Felejthetetlen utunk volt, jó lesz a képek alapján újra felidézni.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
2022. december »
december
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!