2019 évi események

Ittzés István evangélizációs sorozata - Lébény, 2019. március 29-31.

A lébényi evangélikus gyülekezet meghívására tartott három napos evangélizációs sorozatot Ittzés István, ny. érdi evangélikus lelkész a lébényi evangélikus templomban. A sorozat címe is már elgondolkodtató: ÉLETHÍVŐ vagy HALÁLHÍVŐ? Minek tartod magad testvérem? A válasz így elsőre egyszerűnek tűnik, de valójában, hogyan éled életedet? Istennel, vagy Isten nélkül? Vagy is-is? Mert akkor is nagy bajba vagy! A sorozat meghallgatása elindít, vagy megerősít a hit útján. Éljünk Vele! (Itt a videó felvétel tölthető le, de az önálló hanganyag is elérhető a hangtárban a meghallgatásra ajánlott felvételek között.)

Bővebben…

Smidéliusz András evangélizációs sorozata templomunkban - 2019. március 31 - április 2.

Smidéliusz András kajárpéci evangélikus lelkész gyülekezetünk meghívására érkezett az idei évi böjti időszakba Mosonmagyaróvárra. A három napos evangélizációs sorozat a BÖJTI SZONÁTA címet kapta, amelyben a Filippi-levél krisztushimnusza (Fil 2,5-11) alapján három apostoli intelem kerül kibontásra.

Bővebben…

Konfirmáció - 2019. április 28.

"Kérem a Szentlélek világosságát és erejét, hogy a bűn ellen harcoljak, a szeretetben növekedjek, és a hitben megálljak mindhalálig. Ámen." 2019. év konfirmandusai: Bubla Regina Alexandra, Forian Mirtill Virág, Kaproncai Alex, Kobli Rebeka, Lukács Lili, Nagy Elena Szófia, Róth Anna, Varga Nóra. A konfirmáció ünnepi istentisztelet hangfelvétele meghallgatható a hangtárban.

Bővebben…

Ittzés István evangelizációs sorozata - Győr, 2019. november 07-10.

"...elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet...!" Mózes 5. könyvének 30. fejezet, 19. verse a mottója az evangelizációs sorozatnak, és címében egy kérdést tesz fel: Hogyan lehet áldott az életed? Sokan gyűltünk össze a győri Keresztény Testvérközösség imaházában, hogy Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész 4 napos sorozatában útmutatást kapjunk erre a kérdésre. Mózes 1. könyvében Jákób élete adta az igei vonalat. Erre épült fel és ebből bontakozott ki az a gazdag igealapú útmutatás, amely megláttatta bűnös emberi mivoltunkat, családunkhoz, szeretteinkhez, embertársainkhoz való bántó, sértő, lekezelő viszonyainkat, és hogy mindezek mögött valójában ki áll. De megtudhattuk az ebből való szabadulás útját is, és együtt indulhattunk el Jákóbbal a megszentelődés útján. A sorozat mind a négy napjának hangfelvétele itt is és a Hangtárba is elérhető, de a sorozat utolsó két napja itt videón is megtekinthető, letölthető.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. március »
március
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!