2022 évi események

KONFIRMÁCIÓ - 2022. április 24.

A mai napon konfirmációi esküt tett: Angyal Levente, Hegyi Gergely, Kaproncai Ákos, Koszorus Bence Levente, Németh Panka Laura, Vajas Kristóf, Varga Simon, Vasenszky Kata Sára, Vasenszky Zoltán György. Isten áldása legyen életükön! - A konfirmációi istentisztelet hangfelvétele megtalálható a hangtárban.

Bővebben…

Várpalota és környéke kirándulás 2022. június 25.

Kiss Miklós lelkészünk igényes szervezésében Várpalota és környékét jártuk be. Várpalota felé haladva először Királyszálláson álltunk meg a Nagy-Magyarország Parknál. Ez itt a Trianon előtti és utáni események emlékhelye, ahol szobor park mutatja be a ma már határainkon kívüli magyar emlékműveket, és jártunk az itt felállított Trianon Múzeumban. Utána a várpalotai Thury várat látogattuk meg. Korhű ruhát viselő tárlatvezető segítségével jártuk be a vár minden zugát, megismerve a középkori vár életét, akár még az étkezési szokásait és kínzó eszközeit is. Élményekkel gazdagodva folytattuk utunkat Tés település látványosságának megismerésére. A Bakony egyik legmagasabban fekvő pontján épült fel az 1800-as évek közepén és 1900-as évek elején két szélmalom, amelyek közül az egyik még ma is működőképes. Utunkat folytattuk, részben egy kis sétával, a tési bükkösben felállított kilátóhoz, ahol a gyönyörű panorámában gyönyörködve zártunk ezt a szép napot. Hazafelé köszönetet mondtunk lelkészünknek az aktív szolgálati idejében szervezett kirándulásokért, túrákért, amelyek a gyülekezeti közösséget időről-időre nagyban formálták, erősítették.

Bővebben…

Hálaadó istentisztelet 2022. július 31.

A Mosonmagyaróvári Evangélikus Gyülekezet ezen a napon megalakulásának 150., anyásulásának - önálló gyülekezetté válásának - 100. évfordulójára emlékezett. Az ünnepi istentisztelet keretében igét hirdetett Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Megtisztelte gyülekezetünket jelenlétével Prőhle Gergely a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Széles Sándor a Győr-Moson-Sopron Vármegye Főispánja, a Mosonmagyaróvár Város polgármesterének megbízásából Vizsy-Gombosi Lilla, valamint a gyülekezet korábbi lelkészeinek családja és hozzátartozói. Az ünnepi istentisztelet után a kettős jubileum alkalmából ünnepi közgyűlésre került sor, melynek keretében felidéztük az elmúlt 150 év - sőt, az azt jóval megelőző évek - legfontosabb eseményeit, történéseit, és ezen időszakban szolgáló lelkészek és a gyülekezetért és az evangélikusságért is sokat tevők munkásságát méltattuk, hálát adva és köszönetet mondva szolgálatukért.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
2023. február »
február
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!