Napi ige

Mert ahogyan megmarad az új ég és az új föld, amelyet én alkotok - így szól az Úr -, ugyanúgy megmaradnak utódaitok és a nevetek is. (Ézs 66,22)

 

Kórus

Gyülekezetünkben 2010 év vége óta működik felnőttkórus.

 

A Mosonmagyaróvári Evangélikus Egyházközség énekkara 2010 novemberében alakult, a gyülekezet éneklést kedvelő tagjainak részvételével.

Kórusunk rendszeresen fellép egyházi ünnepeinken, így Karácsony, Húsvét, Pünkösd ünnepén, valamint konfirmációk, esküvők, keresztelők alkalmával, és városi rendezvényeken, többek között: Ars Sacra fesztivál, Adventi hangverseny, Tavaszi dalos ünnep.

Meghívásra énekeltünk Hegyeshalomban, Darnózselin, Szombathelyen, Ászáron. Emlékezetes szép élmény 2017 Pünkösd vasárnapja, mikor a Duna Televízió egyenes adásban közvetítette templomunkból az Istentiszteletet, melyen mi is több dalt énekeltünk. Ugyanilyen kedves számunkra, hogy az egyházközség megalakulásának 150., anyagyülekezetté válásának 100. évfordulóján tartott ünnepi Istentiszteleten is szerepeltünk.

A kórusműveket főként az evangélikus karénekes könyvekből válogatjuk, de repertoárunkban szerepelnek: Bach, Szokolay, Kodály művek, Taize énekek, Gospel dalok népdalok is. A műveket 3-4 szólamban adjuk elő.

Nagy – nagy örömünkre velünk énekelnek még az alapító tagok közül: dr. Varga Zsuzsanna, Ihász Kálmánné Ildikó, Heincz Sándor és felesége Marika. Jelenlegi taglétszámunk 23 fő. Orgonán kísér bennünket: Kelemenné Tóth Erika. 

A kórus minden zene és ének iránt érdeklődő, jó hangú és hallású tagot vár soraiba, nemtől, kortól függetlenül. Felvételi követelmény: vidámság, hit és zeneszeretet.

 
„Ott rossz kedély nem férhet el, hol néhány jó társ énekel,
nincs ott irigység, gyűlölet, viszály, harag nem sért szívet
gőg, gond s minden, mi húsba mar, bú, bánat elmúlik hamar,
ki dalban örömét leli, bűn ebben őt nem terheli,
Istennél több tetszést arat, mint más öröm az ég alatt.” /LUTHER / 

A kórus szakmai vezetője Káléné Takács Erika 

                                                                                   Kórus, 2012 Advent

 

Kórus próba

 

Kórusunk fellépéseivel kapcsolatos képek, beszámolók a "Galéria" fülre kattintva éves bontásban megtekinthető. Az alábbiakban egy kis ízelítő.


Kórusunk 2013 advent esti szereplésének hangfelvétele. Köszönjük! Nagyon meghitt hangulatot teremtettetek: 2013 december 12 Kórusunk szereplése

 


 


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. december »
december
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!