Napi ige

Mert ahogyan megmarad az új ég és az új föld, amelyet én alkotok - így szól az Úr -, ugyanúgy megmaradnak utódaitok és a nevetek is. (Ézs 66,22)

 

Köszöntő

"Erős vár a mi Istenünk"

Kedves Látogató! 

Örömmel és szeretettel üdvözlünk gyülekezetünk honlapján. 

Ez az oldal azért készült, hogy útmutatást adjon egyházunkról, gyülekezetünkről, istentiszteletünkről, szokásainkról, alkalmainkról és hogy könnyen áttekinthesd: mitől evangélikus egy evangélikus, alkalmainkon mi miért történik. 

Sok fiatal és idős Krisztusban hívő testvér él gyülekezetünkben: van köztünk orvos, tanár, jegyző, kétkezi munkásember, diák és nyugdíjas. Neked is van hely, hívunk gyere és tudj meg minél többet rólunk, tartozz közénk. Mindemellett bátorítunk téged: vedd kézbe a Bibliát, mely hitünk szerint Isten szava és tanítása minden ember számára. Gyere el Istentiszteleti alkalmainkra, tapasztald meg személyesen az Isten igéjében lévő igazságot és a Vele való elcsendesedés áldásos hatását életünkben! 

Az Úr áldjon meg és őrizzen meg téged! 

December hónap igéje: Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. (Ézs 11,6)


 (A napi igét a bal oldali zöld sávban találod, de IDE kattintva azt tovább olvashatod.)

 A templomunkban elhangzott igehirdetések videó felvételei a GALÉRIÁBAN, a hangfelvételek a HANGTÁRBAN mindig elérhetők.

  

HITOKTATÁSI IDŐPONTOK:

Hétfő: 16:15 - 17:00  3 - 4. évfolyamos tanulók, majd 17:00 - 17:45  1. évfolyamos tanulók                                      

Kedd: 16:15 - 16:45  2. évfolyamos tanulók, majd 16:45 - 17:30  5 - 8. évfolyamos tanulók

 

Farkas Ervin lelkészünk elérhetősége: mobil: 06 20 778-1949  e-mail: farkas2.ervin@lutheran.hu

 

Gondolatébresztő:

2022. év igéje

Jézus Krisztus mondja: „Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el.” (Jn 6,37)

 

Csak néhány lépést kell megtennünk ahhoz, hogy valóra váljon életünkben a csoda, hogy átélhessük a Krisztushoz tartozás örömét, hogy betöltse és áthassa életünket Isten derűjének, békéjének, örömének és boldogságának mennyei légköre. Mert nem elsősorban külső körülményeink tesznek bennünket kiegyensúlyozottá és boldoggá, hanem az a belső mivoltunktól függ. Csak Jézusnál jöhet rendbe életünk, és ez a belső rendben való lét szenteli meg életünk minden külső körülményét is. Így tegyük meg ezeket a lépéseket.

Először is: szánjunk időt az örökkévaló dolgokra. Szakítsunk időt reggeli és esti elcsendesedésre, tegyük időnket is Isten kezébe, különben szétfolyik és megnyomorodik életünk.

Másodszor: vegyük elő a Bibliát. Nem elegendő csak az Útmutatót a kezünkben tartani, elengedhetetlenül fontos olvasni a Szentírást. Aki komolyan olvassa a Bibliát, többet talál, mint amire számított: Jézust magát. A Szentírásban szólal meg Isten, ott halljuk Jézus hangját, ott találkozunk vele. Megtanít Isten szemével látnunk a világot, önmagunkat és a másik embert is, egyszerre megváltozik körülöttünk minden, és átértékelődnek a dolgok.

Harmadszor: bátran beszéljünk meg mindent Istennek egy barátjával, egy hívő testvérrel. Mindazt, amit nem értünk vagy régi teherként hordozzuk, ami nyugtalanítja lelkünket. Fontos, hogy őszintén beszéljünk valakivel, kimondjuk mindazt, ami belül van. Forduljunk bizalommal lelkipásztorunkhoz.

Negyedszer: rakjuk le életünk terheit Krisztusnál! A kiegyensúlyozott élet felé vezető úton talán ez a lépés a legfontosabb. Hiszen hogyan is lehetnénk boldogok, amíg súlyos lelkiismereti terheket hordozunk? Hogyan juthatunk el Isten békességére, ha múltunk állandóan vádol? Lépjünk ehhez lélekben egy kis dombtetőre, ahol kereszt áll a megfeszített Jézussal, akit a Biblia Isten Bárányának nevez. Ő szenvedte el bűneink büntetését, megváltva bennünket.

És ötödik lépésként: maradjunk közösségben Jézussal! Most már együtt járhatjuk vele életünk útjait. Ő nemcsak meghalt értünk, hanem fel is támadt, és él, hogy velünk legyen az élet mindenféle helyzetében, hogy szavainkon és cselekedeteinken átáradjon az emberi viszonylatok világába valami egészen új, teremtő erő. Isten országának újjáteremtő ereje, a jóság, a szeretet, a tisztaság és a derű földöntúli hatása.

 

Kondor Péter püspök 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. december »
december
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!