2016 évi események

Végh Tamás evangélizációs sorozata 2016. február 21-23.

A Mosonmagyaróvári Evangélikus Gyülekezet meghívására "Isten országa örömhíre" címmel tartott négy részes evangélizációs sorozatot Végh Tamás Budapest-Fasori ny. református lelkész. Az előadássorozat során azt figyeljük közösen, hogy mit mond a Biblia négy alapvető kérdésről: Isten hogyan képzelte el a teremtett mindenség - benne az ember - életét?; Mi történt az emberrel a bűnbeeséssel?; Kicsoda Jézus? (Miért történt a kereszthalála? Miért mondja a Biblia, hogy Ő az egyedüli megváltója az embernek?); Milyen lehetősége van annak az embernek, aki hitet nyer ebben a Megváltóban? Mit jelent az "ÚJ ÉLET", amelyről a Biblia beszél? Az érdeklődő testvérek a kívánt napot megnyitva, és a linkekre kattintva nézhetik meg a sorozat 4 alkalmáról készült videó felvételeket. A Hangtárban a "Meghallgatásra ajánljuk" gyűjteményben az evangélizációs sorozat hanganyaga önállóan is letölthető.

Bővebben…

Végh Tamás szolgálata gyülekezetünkben 2016. február 21-23.

A gyülekezetünk meghívására három napos evangélizációs sorozat előadójaként vendégünk volt Végh Tamás ny. református lelkipásztor. Az evangélizáció 4 alkalmáról videó felvétel készült, de itt az együtt töltött alkalmakról készült fényképeket tekinthetjük meg.

Bővebben…

Malik Péter Károly evangélizációs sorozata Győr, 2016. február 25-28.

„Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.” (1Jn 3,8b) címmel hirdette meg a Győri Evangélikus Gyülekezet Malik Péter Károly lucfalvai evangélikus lelkész igehirdetési, evangelizációs sorozatát. A négy egymást követő napon az evangélizációs sorozathoz kapott vezérige alapján bontja ki számunkra, hogy világunk mennyire át van szőve az ördög romboló munkájával. Legfőbb dolga, hogy távol tartsa az embert, Isten gondviselő és örök életet adó kapcsolatától. De a Teremtő adott megoldást Jézus által. Őt kell felismernünk és örömmel befogadnunk! Az előadóról röviden: Malik Péter Károly a monori gyülekezetben nevelődött. Az érettségi után az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem fizikus szakán kezdte meg tanulmányait, majd két évvel később beiratkozott az Evangélikus Hittudományi Egyetemre is, és mindkét egyetemen diplomát szerzett. 2010-ben Dr. Fabiny Tamás püspök iktatta be lelkésszé a Nógrád megyei Lucfalván. Azóta is ott szolgál és él feleségével és három gyermekükkel. Az érdeklődő testvérek a kívánt napot megnyitva, és a linkekre kattintva nézhetik meg a sorozat 4 napján készült videó felvételeket. A Hangtárban a "Meghallgatásra ajánljuk" gyűjteményben az evangélizációs sorozat hanganyaga önállóan is letölthető.

Bővebben…

Konfirmáció 2016. április 3.

Az idei év konfirmandusai: Glaser Ferenc, Horváth Anna Sára, Jankó Donát, Jankó Doroti, Jankó Olivér, Kovács Laura, Nagy Emília Gréta, Papp Ákos, Szabó Dániel, Turek Gábor, Vizsy Dorina Napsugár. A konfirmáció ünnepi istentisztelet hangfelvétele meghallgatható a hangtárban.

Bővebben…

Egyházmegyei Missziói Nap Téten 2016. május 16.

Ebben az évben Pünkösdhétfő ünnepén, Téten került megrendezésre a Győr-Mosoni Evangélikus Egyházmegye Missziói Napja. Az igehirdetés szolgálatát Weltler Gábor malomsoki lelkész végezte a Szivárvány keresztény zenekar közreműködésével. Utána Blatniczky János beledi lelkész előadását hallgattuk meg "A misszionáló gyülekezet" címmel. A ebéd után Újszászy Kovács Kata andragógus előadása következett, "Hitünk és gyermekeink jövője" címmel. A napot a Szivárvány zenekar bizonyságtevő koncertje zárta.

Bővebben…

Gyülekezeti kirándulás: Bakonybél 2016. június 18.

Társgyülekezeteinkkel közös kiránduláson ellátogattunk Lovászpatonára, lelkészünk első szolgálati helyére, ahol megtekintettük az evangélikus templomot, amely nem mellesleg az ország legrégebbi templomainak egyike. Ezt követően utaztunk tovább Bakonybélre, ahol meglátogattuk a Bencés monostort és a hozzá tartozó arborétumot, majd a "Bakonyi erdők háza" gyűjtemény kiállítást. Egy rövid ebédszünet után pedig a Pannon csillagda következett. Itt a hulló csillagoktól a fekete lyukakig, kimerítő előadásban volt részünk, és a szerencsésebbek még a távcsövön keresztül a napba is nézhettek. A napot a Borostyán-kútnál tett kirándulással fejeztük be. A látottakról beszéljenek az ott készült fényképek.

Bővebben…

"A Megmentő közel jött" - Végh Tamás evangélizációs sorozata 2016. október 2-5. Győr

"A Megmentő közel jött" címmel Zákeus története alapján (Lk 19,1-10) tartott evangélizációs sorozatot Végh Tamás ny. református lelkipásztor Győrben, a Kossuth utcai református templomban. Ha kérdések gyötörnek, és a mai világból érkező válaszok nem adnak békességet és további kudarcokat élsz meg, akkor joggal teszed fel a kérdést: Van más út? IGEN, VAN! A sorozat iránymutatást ad a BIBLIA válaszain keresztül.

Bővebben…

2016. október 2. - Vasárnap esti istentisztelet

A Mosonmagyaróvári Evangélikus Gyülekezet idén már másodszor hívta szolgálatra Végh Tamás ny. református lelkipásztort, hogy evangélizéciós igehirdetésével elindítsa, bátorítsa, erősítse, mélyítse a Krisztusban vetett hitünket.

Bővebben…

Ittzés István evangélizációs sorozata - Győr, 2016. november 10-13.

"Egyedül Jézus..." címmel hirdette meg a győri Keresztény Testvérközösség Ittzés István ny. evangélikus lelkész evangelizációs sorozatát. A négy egymást követő napon a János evangéliuma 14. fejezet 6. versének kijelentéseire épül fel az igehirdetési sorozat. Az érdeklődő testvérek a kívánt napot megnyitva, és a linkekre kattintva nézhetik meg a sorozat 4 napján készült videó felvételeket. A Hangtárban a "Meghallgatásra ajánljuk" gyűjteményben az evangélizációs sorozat hanganyaga önállóan is letölthető.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. április »
április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!