Pro Urbe díjátadó 2014. augusztus 20.

Kiss Miklós esperes, gyülekezetünk lelkésze, Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjat kapott 2014. augusztus 20-án, a városháza dísztermében a városi képviselő testület ünnepi ülésén.

Pro Urbe fotó

               Pro Urbe díjátadó fotók 2014. augusztus 20.

 

Pro Urbe videó

                Pro Ur be díjátadó videó 2014. augusztus 20.

 

Kiss Miklós Pro Urbe díjas

„Nemcsak az én szolgálatom elismerése, hanem az evangélikus közösségé is, melynek a lelkésze vagyok."

– A rangos díj arra inspirál, hogy amíg a körülmények engedik, tovább tudjam vinni ezt a szolgálatot az evangélikus közösség és a város javára – emelte ki Kiss Miklós esperes, aki a városháza dísztermében tegnap vehette át Mosonmagyaróvár legrangosabb elismerését, a Pro Urbe díjat. Mosonmagyaróvár képviselő-testülete júniusi ülésén döntött arról, hogy az augusztus 20-i ünnepen Kiss Miklós evangélikus esperes munkásságát ismerik el Pro Urbe díjjal.

Idén – a korábbi hagyományoktól eltérően – nem a Fehér Ló Közösségi Ház, hanem a városháza díszterme adott otthont a Lajta-parti város díjátadójának, ahol Kiss Miklós evangélikus esperes, az idei díjazott családja, gyülekezete és kollégái mellett megjelentek a korábbi kitüntetettek is.

Kiss Miklós 1955-ben született lelkészcsaládban. A vallásos környezet, az atyai példa bizonyossá tette számára, hogy az ifjúkori álom, a jogi egyetem helyett a teológia a helyes út. 1979-ben végzett az Evangélikus Teológiai Akadémián és a lovászpatonai gyülekezetnél segédlelkészként indult pályája. 1985 óta szolgálja a mosonmagyaróvári evangélikus híveket, s emellett ő gondozza a hegyeshalmi, rajkai, levéli társgyülekezetet a halásziak mellett. Az eddig eltelt 35 éves lelkészi szolgálat után is azt vallja, helyesen döntött, amikor ezt a hivatást választotta.

2006 óta feladatköre tovább bővült, amikor az egyházmegye esperesének választották.

1983 óta az írott sajtóban is tevékenykedik, s a város közéletében is fontos szerepet tölt be.

– Különösen értékes ez a díj, mely nemcsak az én szolgálatom elismerése, hanem az evangélikus közösségé is, melynek a lelkésze vagyok. Én azt a szolgálatot végeztem, melyre 35 évvel ezelőtt esküt tettem – köszönte meg a Pro Urbe díjat Kiss Miklós esperes, akinek a kitüntetést Árvay István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester adta át.

A díjazott, mint mondta, szüleitől, a lelkész édesapától és tanító édesanyától tanulta, hogy léteznek olyan örök értékek – mint a nemzet, haza, hazaszeretet, család, a Szentírásban leírt erkölcsi törvények –, melyekhez az embernek ragaszkodnia kell. Az evangélikus esperes kiemelte még: az otthonról hozott életpéldákat adja tovább és hirdeti munkája során.

 

Kisalföld Napilap - 2014.08.21.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. április »
április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!