Egyházkerületi kórustalálkozó 2015. május 9. Szombathely

Az Egyházkerület meghívására gyülekezetünk kórusa is szerepelt a Szombathelyen megrendezett kórustalálkozón.

Hat énekkar vett részt a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület hagyományos kórustalálkozóján 2015. május 9-én, szombaton délután a szombathelyi evangélikus templomban.

 

A szervezők nevében Sztruhár András, a helyi gyülekezet részéről pedig Steindl-Papp Judit másodlelkész köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a székesfehérvári, a mosonmagyaróvári, a kőszegi, a komáromi és a győri egyházközség kórusai, valamint a répcelaki Gyöngy kamarakórus adták elő műsoraikat. Programjukat többen is orgona- és zongorakísérettel, illetve fúvósok, vonósok, gitár és ütőhangszerek bevonásával színesítették.

 

Az alkalmon Szemerei János püspök hirdette Isten igéjét. Áhítatában Mt 26,75 alapján a zene szolgálatáról beszélt. „A hangok emlékeztetnek. Hatnak a lelkünkre, és formálnak, nemcsak a szavak, de a dallam által is. A hang, a dallam, a zene és a kórus mind eszközök Isten kezében” – fogalmazott.

 

A találkozó zárásaként a jelenlévő énekkarok három zeneművet közösen adtak elő. Ezután Szemerei János átadta a részvételért járó emléklapokat a karnagyoknak.

 

Az eseményt követően szakmai zsűriként Bence Gábor, a Deák Téri Gimnázium ének- és zenetanára és Németh Gyöngyi helyi énektanár értékelte az együttesek műsorának színvonalát. Tanácsaikat zártkörű megbeszélésen mondták el a kórusok vezetőinek. Emellett a szombathelyiek jóvoltából szeretetvendégség is várta a résztvevőket a gyülekezeti házban.

                          Kerületi kórustalálkozó 2015. május 9.

 

A kórustalálkozó menete:

Kezdő ének - Ev. Énekeskönyv 42.

Köszöntés - Sztruhár András

Kórusok bemutatkozása 1. - Székesfehérvár, Mosonmagyaróvár, Répcelak, Kőszeg

Igehirdetés - Szemerei János püspök

Kórusok bemutatkozása 2. - Komárom, Győr

Egyesített kórus szolgálata

Emléklapok átadása - Szemerei János püspök

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. április »
április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Reformáció emlékév

2017. LUTHER 500 - Reformációi emlékév programjait az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő pályázati támogatásából valósítottuk meg. A programok részletes beszámolói a Galériában tekinthető meg. Köszönet a támogatásért!